Voorbereiding kopersbegeleiding

 

In de verkoopvoorbereiding zorgt de kopers begeleiding dat alle stukken van uw project gereed zijn om de verkoop in te kunnen. Dit zijn de stukken die uiteindelijk voor de koper van belang zijn en onderdeel worden van de contractstukken zoals: de (koop-)/aannemingsovereenkomst, de garantiebepalingen Woningborg of SWK, de verkooptekeningen, de technische omschrijving, de procedure meer- en minderwerk en de kopers keuzelijst met extra opties.

Vaak wordt dit door de projectontwikkelaar verzorgt. Esbopro kan op basis van zijn kennis veel werkzaamheden hiervoor uit handen nemen. Het controleren en afstemmen van verkooptekeningen en technische omschrijving, maar ook het opstellen van meer- en minderwerk keuzelijsten.

Verkooptekeningen

Een onderdeel van de contractstukken zijn de verkooptekeningen van de woning. Esbopro kijkt mee bij de totstandkoming van de stukken, controleert ze op juistheid, volledigheid, inhoud en begrijpelijkheid voor de koper. Ook het uitwerken van meerwerk opties door de architect begeleidt Esbopro.

Technische omschrijving

De technische omschrijving geeft de specificaties van de nieuwbouwwoningen aan. Hierin staan de gebruikte materialen en het gekozen afwerkniveau van de woning. De kunst is om het document leesbaar te houden voor uw kopers, maar wel de juiste en complete informatie te geven.

Procedure meer- en minderwerk

Bij de procedure meer- en minderwerk worden de spelregels rond het uitvoeren van meer- of minderwerk uitgelegd aan de koper. Ook afspraken over showroom bezoek en retourprijzen voor sanitair en tegelwerk worden toegelicht. Hoe om te gaan met de keuze voor casco badkamer.

Een duidelijke uitleg over het keuze proces, de status van artist impressions, sluitingsdata en hoe om te gaan met wijzigingen na deze datum. 

Kopers keuzelijst

De koperskeuzelijst, of meer- en minderwerklijst, geeft de koper de mogelijkheid hun woning met door de bouwer en ontwikkelaar bedachte opties uit te breiden. 

De keuze lijst kan bestaat uit een aantal onderdelen: bouwkundige opties, elektra, CV, loodgieter en sanitair, tegelwerk en keuken. In alle onderdelen verwerkt u een aantal standaard opties, zoals extra wandcontactdozen of een buitenkraan.
Daarnaast kunt u een standaard lijst met opties opstellen die woning specifiek zijn: een uit- en/of aanbouw, een dakkapel of dakraam of een zolderindeling.

Showroom

Kopers maken na de koop van de woning keuzes ten aanzien van sanitair, tegels en de keuken. Het doel van de kopers begeleiding is om het traject vanaf het showroombezoek tot aan de opdracht zo goed mogelijk te stroomlijnen.

Showrooms hebben altijd een ingewikkeld proces. Wat is je standaard sanitair? Wat voor tegel zit er standaard in de woning? 

Gaan we voor een fysieke showroom, een brochure of een internet portal.

Hoe gaan we om met verrekenen? En wat krijgt de klant terug bij het kiezen voor een casco oplevering? Uitgaan van de kostprijs en goede afspraken over de mogelijkheden voor de koper zijn in het stroomlijnen van dit proces uitgangspunt.